Edd meg amit főztél

Kormos Anett második kitiltandó posztolófajtája:

2. Ezt főztem ma

Legszívesebben azonnal visszakérdeznék, hogy: de ki a faszt érdekel??? Értem, hogy valakinek fontos, mit főzött… jó, nem értem, de elfogadom, hiszen sokfélék vagyunk… jó, nem fogadom el, de próbálom elfogadni, mert állítólag így illik. Engem egyáltalán nem érdekel ez a téma, de nyilván vannak állati látványos torták vagy ételek, amelyekkel az alkotó el akar büszkélkedni. Üsse kő!

Na, de nemcsak a gasztrozsenik osztják meg munkájuk gyümölcsét, hanem azok is, akiknek sikerült reggel egy parizeres szendvicset összerakni. Miért? Miért csinálják ezt?

És ha szabad a nullteljesítményt igazoló „gasztroműalkotásokkal” eldicsekedni, akkor vajon mi választ el minket az „ezt ittam ma”, „ezt fújtam a papírzsebkendőbe” és az „ezt szartam” jellegű posztok megjelenésétől? Úgy félek, hogy szinte semmi.

Reflektációm:

Mind a FB-on, mind az Instagramon a legnépszerűbb posztok közé tartozik a Mit főztem, és a Milyen kávét iszom megosztások. Fontos nekünk. De mi? Az, hogy mit iszunk, vagy mit eszünk? Nem. Hanem az alapvető szükségletek egyhangú kielégítése mellett a különleges kávé, vagy a saját főzet.

Miért nem haragszom mégse azokra, akik a rántott husit , vagy a parizeres zsemlét is kiteszik?

Mert veszik a fáradságot, hogy készítsenek maguknak valamit. Aki kicsit is foglalkozik táplálkozással, és itt nem Vajda Pierre-re gondolok, hanem egy dietetikusra, vagy táplálék-kiegészítőket forgalmazókra is, vagy Julika nénire a piacról, aki bio diót árul, hurrá, vannak, akik hisznek a főzésben, az egészséges, tiszta élelmiszerekben, szóval, aki foglalkozik ezzel, az nem lesz túlsúlyos, az megtanul egészségesen enni, gyakoriságban és minőségben is. És az főz a gyerekeinek is. Akik majd szeretik annyira a saját főztöt, hogy maguk is nekiállnak főzni, sütni. Vagy összehoznak egy melange-t. Csak úgy.

És kiposztolják. Így.

kave

Kormos Anett teljes cikke itt olvasható:

http://wmn.hu/elet/45670-kormos-anett-6-posztolo-akit-azonnal-kitiltanek-a-facebookrol

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.