Idézve lenni

Van ez a cikk, Kormos Anett publikációja, eléggé egybevág a mostani FB munkáimmal, részleteiben feldolgozva itt a blogomon is elérhető, és egyben pedig itt olvasható:

http://wmn.hu/elet/45670-kormos-anett-6-posztolo-akit-azonnal-kitiltanek-a-facebookrol

Íme az első posztoló típus:

1. Paolo Coelho és Oravecz Nóra fanclub, avagy a nagy „közhelymegosztók”

Jó, velük egyébként egészen elnéző vagyok, hiszen megosztásaik mögött sejthető valamiféle kellemesen együgyű szándék. Vagy öngyógyító, vagy kéretlen másgyógyítószándék, és hát… ez is valami. Akinek nincs saját gondolata, az a másét osztja. Akinek a könyvtárában a rövidített összesek mellett az idézetes könyvek dominálnak, annak ez maradt. Ez is világos. Hogy miért esik sokak választása az olyan semmitmondó faszságok megosztására, amit a legprofibb népbutítók írnak, arra is kézenfekvő a válasz… azért, amiért olyan sokan nézik a Barátok köztöt. De sokkal-sokkal jobban örülnék, ha az ilyen emberek vennének egy emlékkönyvet vagy csak egy sima füzetet (minek a puccparádé?), és kimásolnák bele a nekik tetsző, az őket megindító, az őket az élet napos oldalára kalauzoló magvacskákat ahelyett, hogy teleszórnák velük az internetet, hadd keljen ki… és szaporodjon megállíthatatlanul.

Reflektációm: 

2016-ban a céges, vagyis a saját FB oldalak számítanak  a legjobb, legnagyobb online marketingkommunikációs eszköznek. Hát miért ne reklámozzák magukat kicsit? Egy-egy szép gondolat megállíthatatlan lavinát indít el a fejekben. Mondjuk én ezekben a fejekben hólánccal sem igazodnék el, nem beszélve a Csitáry-Hock Tamás és egyéb citátum rajongók fejében. Félre az egyénieskedéssel, boldogsággal tölt el, ha találok olyan idézetet, ami kortárs író tollából való, értékálló. És ne feledkezzünk el egy népszerű idézet-idéző kvízjátékról, bySzőcs Heni, vagy az Instavers kezdeményezésről. Szóval az idézetet megtaláljuk valahol, elolvassuk, magunkra húzzuk, megvarrjuk, ahol szakadozik, mert annyira mégsem passzol, nyújtjuk kicsit, levetjük magunkról, de eldobni nem akarjuk, mert még hátha egyszer egy házibuliban jó lesz ez a mellényke, és akkor nem marad más megoldás, mint kidobni az üzenőfalra, majd jól megsajnálnak minket, és lelájkolnak, vagy megirigyelnek, és lelájkolnak, vagy csak leszarnak, de azért lelájkolnak. Nemrég a Lackfi féle kreatív írás kurzuson az én egyik szövegemet szedték ízekre darabokra, írtak rá parafrázisokat.

Persze, hogy jó érzés idézve lenni.

Idézve lenni.

Idézve.

Lenni.stop

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.