Keresni valami értelmet

A harmadik kitiltandó típus?

3. Hetvenhat kilométert futottam húsz perc alatt

Na, ez a másik. Hát, kedves egészségedre! Mennyiben érint ez engem? Vagy bárki mást ezen a nyomorult világon? Talán az én kertemen futottál át, és kitapostad a paradicsomot? Vagy kiderült, hogy világrekordot döntöttél? Vagy futás közben elraboltak az UFO-k? És ne, ne higgyétek, hogy aljas vagyok! Ha valakinek fontos a teljesítmény, ha valakinek sikerül a saját határait újra meg újra átlépni, az biztos tök jó lehet. Szuper! Egyszer-egyszer lehet is posztolni erről… teljesen függetlenítve magunkat attól, hogy érdekel-e ez bárkit. Na, de az új futócipő megvásárlásától a hajnali kelésen át a cipőfűző kibogozódásától az újrabekötéséig rögzíteni az eseményeket… hadd higgyem azt, hogy aki ilyenre vetemedik, annak olyan rohadt unalmas az élete, és olyannyira nem kap semmilyen elismerést… vagy olyannyira nem tud bizonyítani sehol, hogy csak ez maradt neki. És tényleg… most bűntudatom lett, amiért még ezt is el akarom venni tőle. Nem akarom. Csak talán tessék gyorsan körülnézni, és keresni valami értelmet az életnek, mert aki ennyire figyel a testmozgásra, az akár sokáig is élhet, és egy életen át a lefutott kilométereket számolni, hát… én még leírni is untam.

(részlet Kormos Anett cikkéből)

Reflektációm:

A cikk olvasása közben itt gurult el a gyógyszerem. Ugyanis lehetőségeink tárháza áll előttünk, csak nyissuk ki a tudás kapuját. Van lehetőség például arra, hogy tiltsunk bizonyos személyeket, ne lásson minket, vagy mi ne lássuk őt, vagy ha annyira érdekes, amiket ír, posztol, akkor meg kövessük őt.  És ez a lényeg a FB használatában.

Mindenki arra használja, amire akarja. 

Használható üzleti célokra, tájékoztatásra, kapcsolattartásra, de a legjobb, amit a rádiós István Dani mondott: “Nézegetni az exeimet.” 

Sokfélék vagyunk. Hajnalban felkelünk, futócipőt húzunk, felöltözünk az évszaknak megfelelően, és futni megyünk. Nem valaki elől, vagy valami után. Csak futni. Tenni a lábunkat, egyiket a másik után. Mert jólesik. És akkor még nem beszéltem a pankrátorokról, a vitorlázókról, biciklisekről, úszókról. 

Edzők figyelem! Kötelező posztolni a munkáról! Fotót, videót, szöveget, eredményeket, és rendszeresen. Akit zavar, az pedig növessze tovább a seggét, és tanulja meg a tiltó funkciót. Vagy a szót: IGNORÁLNI.

és hej de sok jó dolog született a futásból:

Vécsei Rita Andrea: Egy reggel futni kezdek c. verseskötete

vagy 

az épp most feldolgozott monodráma Tallér Edina tollából, aminek itt a trélere: https://www.facebook.com/edina.taller?fref=ts

Fussatok. Fényképezzetek. Toljátok az arcomba.

run(A képhez:Film about Joy Johnson, who became a runner at the age 
of 59, and two years later went on to run 25 consecutive 
New York City Marathons. 
Her last was in 2013. At the age of 86.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.